Climategate – hva skriver norske media?

Norge er mediamessig et uland når det gjelder dekning av Climategate. Till og med  i Sverige, som har en om mulig enda mer AGW-frelst presse enn Norge, får man nå over 60.000 treff på ‘climategate’ på google. Det skyldes antagelig Newsmill.se (les feks http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/27/betydelsen-av-climategate).

Jeg googler ‘climategate’ på norske sider og får opp 5410 treff. Øverst står Dagsavisen fra 25. november. Ivar A. Iversen gir en relativt balansert fremstilling av saken. Ellers ingenting.
E24: et søk på ‘klimaforskning’ får frem to treff:
http://e24.no/utenriks/article3386002.ece fra 22. november og http://e24.no/makro-og-politikk/article3398940.ece fra 30. november. Db.no har en artikkel fra 25.november som i stort sett tar «nothing to see here, move on»-tilnærmingen. Aftenposten.no kom på banen 21. november, men er nøye med å fremheve at det er skeptikerne som hevder at det har skjedd noe utilbørlig. Nrk.no: zilch.

Ellers er det bloggerne som holder liv i debatten. Mest aktive nå er document.no (om det kan kalles blogg). På Minerva.as har den alltid like årvåkne Jan Arild Snoen et innlegg skrevet 26. november: http://www.minerva.as/?p=8351.

Forskning.no var lenge det eneste nettstedet i Norge hvor en kunne lese kritikk mot AGW (Anthropogenic global warming), men nå er det langt mellom de kritiske stemmene.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: